Portāls “Sargs.lv” rīko ekspertu diskusiju par Latvijas austrumu robežas drošību

09/13/2023 - 15:25
Latvijā
Portāls Sargs.lv
Information prepared by
Preses nodaļa

Ceturtdien, 14. septembrī, pulksten 14.00, aizsardzības nozares portāls “Sargs.lv” organizē tiešsaistes ekspertu diskusiju “Kā izveidot necaurejamu dzelzs priekškaru uz Latvijas austrumu robežas?”, kurā spriedīs par Latvijas robežas pilnīgu slēgšanu ar agresorvalstīm – Krieviju un Baltkrieviju.

Diskusijā piedalīsies Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs un Valsts robežsardzes priekšnieka vietnieks ģenerālis Ivars Ruskulis. Sarunu vadīs portāla “Sargs.lv” redaktors Kārlis Roķis.

“Sargs.lv” diskusijas viesi spriedīs par Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju pilnīgas slēgšanas nepieciešamību, resursiem, kas būs vajadzīgi šādas kārtības īstenošanai, kā arī ieguvumiem un riskiem, ko šāds solis varētu nest.  

Latvijas attiecības ar Krieviju un Baltkrieviju jau ilgstoši ir saspringtas, turklāt Latvijas robežas ar abām valstīm stiprināšana aizvadīto gadu laikā ir bijusi politiskās dienaskārtības pamatā. Austrumu robeža jau iepriekš saistāma ar tādiem izaicinājumiem kā preču kontrabanda un nelegālā migrācija. Situācija saasinājās 2021. gadā, Baltkrievijai uzsākot īstenot migrantu krīzi uz Baltijas valstu robežām, kā arī 2023. gadā, Krievijas algotņu grupējumam “Vagner” izvietojoties Baltkrievijas teritorijā.

Diskusijai būs iespējams sekot līdzi portālā “Sargs.lv” un Latvijas armijas “Facebook” un “YouTube” kontos. Skatītāji tiešsaistes diskusijas laikā aicināti uzdot runātājiem savus interesējošos jautājumus, tos rakstot komentāru sadaļā.
            
Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākais referents
Artūrs Danga
Tālrunis: 67335067
E-pasts: Arturs.Danga@mod.gov.lv