Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Rēzeknē piedalīsies Latgales starpkongresā

09/21/2023 - 09:39
Latvijā
Pasākumi
Information prepared by
Preses nodaļa

No 22. līdz 23. septembrim Rēzeknē, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, notiks Latgales starpkongress “Latgales attīstība – drošības pamats Latvijai un Eiropai”, kuru apmeklēs Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Starpkongresa laikā J. Garisons piedalīsies paneļdiskusijā “Latgales rīcības plāns un starptautiska programma Eiropas Savienības robežu stiprināšanai”, kurā ar dažādu nozaru ekspertiem apspriedīs to, kādi soļi jāveic ekonomikā un drošībā, lai paaugstinātu Latgales iedzīvotāju labklājības līmeni un piederības sajūtu Latvijai un Eiropai. 

Tāpat Latgales starpkongresā norisināsies dažādas paneļdiskusijas, kurās nozaru eksperti apspriedīs Latgales reģiona attīstības aspektus – drošības jautājumus, tūrisma attīstību, latgaliešu valodas ilgtspēju un izglītības kvalitāti un pieejamību, kā arī citus tematus. 

Latgales starpkongress ir zīmīgs Latgaliešu kultūras biedrības darbības atskaites punkts – šī gada septembrī biedrībai aprit 30 gadi kopš tās darbības reģistrācijas, risinot latgaliešu kultūras, valodas un ekonomikas jautājumus. Tāpat Latgaliešu kultūras biedrība ir iedibinājusi Latgales kongresu tradīciju 1992. gadā, domājot par latgaliešu kultūras saglabāšanu Latvijas diasporā un 1917. gada Latgales kongresa ideju turpināšanu. 

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335393
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv