Aizsardzības ministrs: Nacionālie bruņotie spēki gatavi sniegt papildu tehnisko atbalstu Latvijas austrumu robežas stiprināšanai

09/22/2023 - 16:51
Latvijā
Dienesta gaita
Atbalsts sabiedrībai
Information prepared by
Preses nodaļa

Piektdien, 22. septembrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds devās vizītē uz Latvijas austrumu robežu, kur apmeklēja Valsts robežsardzes nodaļu “Robežnieki”. 

“Nacionālie bruņotie spēki nodrošina valsts aizsardzību no pirmā centimetra. Mēs esam un būsim nemainīgs atbalsts Valsts robežsardzei. Zemessargi un karavīri kopā ar robežsargiem sargā mūsu valsts robežu, lai novērstu nelegālo migrāciju. Nacionālie bruņotie spēki ir arī gatavi sniegt papildu tehnisko atbalstu Latvijas austrumu robežas stiprināšanai,” pēc vizītes Latvijas pierobežā norāda A. Sprūds. 

Jau vēstīts, ka šonedēļ Nacionālie bruņotie spēki sniedza atbalstu robežkontroles punkta “Silene” darbības apturēšanai uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, izvietojot pretmobilitātes konstrukcijas. 

Tāpat no 5. septembra līdz 2. oktobrim visā Latvijā norisināsies visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs 2023”, kurās piedalās vairāk nekā 8500 Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīru un zemessargu.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa
Tālrunis: 67335393
E-pasts: prese@mod.gov.lv