A. Sprūds tiksies ar ASV vēstnieku Latvijā

01/11/2024 - 16:48
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Piektdien, 12. janvārī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds tiksies ar Amerikas Savienoto Valstu vēstnieku Latvijā Kristoferu Robinsonu (Christopher Robinson).

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunās Latvijas un ASV divpusējo sadarbību aizsardzības spēju stiprināšanā, reģionālās drošības jautājumus, kā arī atbalstu Ukrainai.

Jau ziņots, ka 2023. gada decembrī Latvija un ASV paziņoja par līguma noslēgšanu par ASV uzņēmuma “Raytheon” un Norvēģijas uzņēmuma “Kongsberg” ražoto pretkuģu raķešu sistēmu ”Naval Strike Missile” iegādi 105 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Tāpat pērnā gada izskaņā Latvija parakstīja līgumu ar ASV valdību par uzņēmuma “Lockheed Martin” ražoto sešu augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmu HIMARS iegādi. 

Paredzēts, ka pretkuģu raķešu sistēmas “Naval Strike Missile” un augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas HIMARS Latvija varētu saņemt sākot no 2027. gada.

ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, kam ir nozīmīga loma Latvijas drošības stiprināšanā. Abu valstu attiecības ir balstītas kopīgās vērtībās un izpratnē par demokrātiju.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv