A. Sprūds Lielvārdē tiksies ar Vācijas aizsardzības ministru

05/17/2024 - 14:31
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Otrdien, 21. maijā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē “Lielvārde” tiksies ar Vācijas aizsardzības ministru Borisu Pistoriusu (Boris Pistorious), kas darba vizītē apmeklēs Latviju.

Tikšanās laikā aizsardzības ministri pārrunās reģiona drošības aktualitātes, abu valstu divpusējo sadarbību NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanās misijā, kā arī sadarbību militāro spēju attīstības jomā. 

Tāpat vizītes laikā B. Pistoriuss tiksies ar Vācijas bruņoto spēku karavīriem, kas šobrīd pilda dienesta pienākumus Lielvārdē, nodrošinot NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanās misiju.

Vācija ir ilggadēja Latvijas stratēģiskā partnere un sabiedrotā, ieņemot nozīmīgu lomu Latvijas drošības stiprināšanā.

Jau ziņots, ka šī gada martā Latvija pārņēma NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas uzturēšanu uz deviņiem mēnešiem, kamēr norisinās remontdarbi Igaunijas Gaisa spēku bāzē Emari. Baltijas gaisa telpas patrulēšanu nodrošina Vācijas bruņoto spēku karavīri un militārie gaisa kuģi.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji ir aicināti apmeklēt Latvijas un Vācijas aizsardzības ministru preses iespēju Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē “Lielvārde” 21. maijā pulksten 13.55. Ierašanās līdz 13.00.

Lai atspoguļotu pasākuma norisi, dalību nepieciešams pieteikt līdz 20. maija pulksten 12.00, rakstot uz e-pastu prese@mod.gov.lv, norādot pārstāvēto plašsaziņas līdzekli, vārdu, uzvārdu un personas kodu, kā arī transportlīdzekļa reģistrācijas numuru un marku. Pasākuma darba valoda – angļu valoda.

Informējam, ka Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām 21. maijā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Atgādinām, ka šobrīd sabiedroto iznīcinātāji Latvijas gaisa telpā ir redzami un dzirdami biežāk. Pateicamies par sabiedrības atbalstu Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā. Aicinām sekot līdzi informācijai aktuālajai informācijai Aizsardzības ministrijas, Latvijas armijas un “Esmu karavīrs” sociālo mediju tīklu kontos.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv