Aizsardzības ministrija izsludina grantu konkursu dronu inovāciju attīstībai

05/17/2024 - 15:19
Latvijā
Spēju attīstība
Information prepared by
Preses nodaļa

Aizsardzības ministrija aicina uzņēmumus līdz 21. jūnijam iesūtīt pieteikumus grantu konkursā inovāciju attīstībai bezpilota lidaparātu jomā, kurā starp uzvarētājiem tiks sadalīti 600 000 eiro.

Konkursā tiks atbalstīti projekti jaunu nometamās munīcijas lādiņu un to sastāvdaļu izstrādei, kā arī elektroniskās karadarbības un pretdronu sistēmu attīstībai. 

Saskaņā ar konkursa nolikumu, tajā var pieteikties Latvijā reģistrēti komersanti, lai saņemtu atbalstu 50% apmērā no projekta attiecināmajām izmaksām. Atbalsta īpatsvaru var palielināt līdz 75% no attiecināmajām izmaksām, ja projekta īstenošana paredz pētniecības organizāciju iesaisti vai to pētniecības darba rezultātu izmantošanu.

Komersanti konkursā var pieteikt līdz šī gada 21. jūnijam, sūtot pieteikumu uz e-pastu droniem@mod.gov.lv, savukārt konkursa nolikums pieejams Aizsardzības ministrijas mājaslapā.

Jau ziņots, ka 14. maijā apritēja trīs mēneši kopš Latvija kopā ar Apvienoto Karalisti dibināja Dronu koalīciju Ukrainas atbalstam. Par dalību dronu koalīcijā paziņojušas kopumā 14 valstis – Latvija, Ukraina, Apvienotā Karaliste, Austrālija, Čehija, Dānija, Igaunija, Itālija, Kanāda, Lietuva, Nīderlande, Polija, Vācija un Zviedrija. Tām var pievienoties vēl citas valstis. Līdz šim Dronu koalīcijas dalībvalstis dronu ziedošanai Ukrainai piesaistījušas vairāk nekā 500 miljonus eiro.  
            

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa
Tālrunis: 67335093
E-pasts: prese@mod.gov.lv