Turpmāk valsts aizsardzības mācības nometnes organizēs pēc pilna mācību kursa apgūšanas

06/11/2024 - 14:18
Latvijā
Information prepared by
Preses nodaļa

Otrdien, 11. jūnijā, Ministru kabinets noteica, ka valsts aizsardzības mācības nometnes tiks organizētas pēc pilna Valsts aizsardzības mācības kursa apgūšanas, sniedzot iespēju jauniešiem brīvprātīgi papildināt apgūtās zināšanas, prasmes un iemaņas.

Līdz šim valsts aizsardzības mācības nometne tika organizēta pēc katra valsts aizsardzības mācības priekšmeta apgūšanas gada, taču Jaunsardzes centra veiktā analīze pēc nometņu norises norāda uz to, ka izglītojamajiem mācību kursā gūtās zināšanas un prasmes būtu vērtīgāk papildināt vienā valsts aizsardzības mācības nometnē, kura tiktu organizēta pēc otrā mācību gada.

Tādā veidā tiks radīta iespēja visiem izglītojamajiem, kuri apguvuši valsts aizsardzības mācību kursu, brīvprātīgi pieteikties dalībai valsts aizsardzības mācības nometnē un apgūt vecumam atbilstošas zināšanas, prasmes un iemaņas valsts aizsardzībā.

Jau ziņots, ka Saeima 2018. gadā pieņēma lēmumu, ka no 2024. gada 1. septembra valsts aizsardzības mācība kā obligāts mācību priekšmets tiks ieviests visās izglītības iestādēs, kas īsteno vispārējo un profesionālo vidējo izglītību.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv