Aizsardzības ministrija piešķir finansējumu Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijai

06/18/2024 - 12:39
Latvijā
Information prepared by
Preses nodaļa

Otrdien, 18. jūnijā, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas iniciatīvu piešķirt 68 000 eiro no Aizsardzības ministrijas budžeta Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijai, lai veicinātu nacionālās aizsardzības industrijas un pētniecības iestāžu iekļaušanos NATO un Eiropas Savienības militāro spēju attīstības procesos.

Finansējums tiks segts no Aizsardzības ministrijas 2024. gada budžeta programmā 30.00.00 “Valsts aizsardzības politikas realizācija” plānotajiem līdzekļiem.

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija kā ilggadējā duālā pielietojuma un militāro ražotāju un pētniecības iestāžu apvienojošā organizācija pārstāv Latvijas uzņēmumus un izglītības iestādes NATO Industrijas padomnieku grupā. 

Tāpat, lai veicinātu sabiedrības informētību par aizsardzības industriju, federācija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju organizē tādus ikgadējus pasākumus kā Nacionālo bruņoto spēku Industriju diena, kā arī veido nacionālo stendu dažādās starptautiskās aizsardzības un drošības izstādēs, 2024.gadā – Eurosatory Parīzē, Francijā. 

Dalība starptautiskās aizsardzības un drošības izstādēs veicina vietējo uzņēmumu atpazīstamību pasaulē, palielinot to iespējas piedalīties starptautiskos projektos un paplašinot potenciālo eksporta tirgu. 

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv