Spānijas karalis apmeklēs militāro bāzi “Ādaži”

06/21/2024 - 11:48
Latvijā
Starptautiskā sadarbība
Information prepared by
Preses nodaļa

Otrdien, 25. jūnijā, militāro bāzi “Ādaži” apmeklēs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Viņa Majestāte Spānijas karalis Felipe VI, kurš uzturēsies oficiālā vizītē Latvijā.

Apmeklējot militāro bāzi “Ādaži”, Viņa Majestāte kopā ar Valsts prezidentu,  aizsardzības ministru, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieku ģenerālmajoru Andi Dilānu un Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri pulkvedi Oskaru Kudli piedalīsies svinīgā ceremonijā, kuras laikā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vienību parāde. 

Viesojoties militārajā bāzē “Ādaži”, Viņa Majestāte Spānijas karalis Felipe VI arī tiksies ar Spānijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Spānija ir viena no 11 NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas dalībvalstīm. Kaujas grupu vada Kanāda, apvienojot ap 1900 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas, kuri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā. 

Ikdienā sabiedroto karavīri piedalās kopīgās militārās mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Reaģējot uz nepieciešamību stiprināt Baltijas reģiona aizsardzības spējas pēc Krievijas īstenotā iebrukuma Ukrainā, 2022. gada 26. jūnijā Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē tika izvietota Spānijas piegādātā zeme-gaiss zenītraķešu NASAMS baterija.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus apmeklēt Viņa Majestātes Spānijas karaļa Felipes VI, Valsts prezidenta un aizsardzības ministra tikšanos ar Spānijas kontingenta karavīriem 25. jūnijā. Ierašanās līdz pulksten 15.10.

Lai atspoguļotu pasākuma norisi, dalību tajā nepieciešams pieteikt iepriekš – līdz 24. jūnija pulksten 15.00, rakstot uz e-pastu komunikacija@mil.lv un norādot pārstāvēto plašsaziņas līdzekli, vārdu, uzvārdu un personas kodu. Līdzi nepieciešams ņemt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību.

Informējam, ka Jūsu dati tiks apstrādāti tikai konkrētā pasākuma vajadzībām. Datu uzglabāšanas laiks – līdz pasākuma beigām 25. jūnijā.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Daniela Reihenbaha
Tālrunis: 67335093
E-pasts: Daniela.Reihenbaha@mod.gov.lv