RISINĀJUMI BRUŅOTO SPĒKU PERSONĀLA DZĪVOTSPĒJU PAAUGSTINĀŠANAI DIENESTA/TAKTISKĀ VIDĒ

Date of issue
Expiration date

Plānotās tirgus izpētes procedūras nosaukums: Risinājumi bruņoto spēku personāla dzīvotspēju paaugstināšanai dienesta/taktiskā vidē

 

Tirgus izpētes mērķis: Nacionālās aizsardzības akadēmijas Aizsardzības tehnoloģiju un inovācijas centrs (NAA ATIC) veic tirgus izpēti par Latvijā faktiski ražotiem, izstrādē esošiem vai pārskatāmā nākotnē izstrādei plānotiem risinājumiem bruņoto spēku personāla dzīvotspēju paaugstināšanai dienesta/taktiskā vidē kategorijā:

  • Par Izstrādājums no bio-tekstila ar aizsargājošām īpašībām, kas  paredzēts bruņoto spēku personāla individuālā ekipējumā, un nodrošina un paaugstina dzīvotspēju dienesta/taktiskā vidē

Eksperimentāli raksturot fizikālās un mehāniskās īpašības izstrādājumam no  bio-tekstila ar modernām elektro-vadošām šķiedrām un ar aizsargājošām īpašībām (pret mikrobu īpašībām), kas izstrādātas kompozītu nano-tehnoloģijā. Izstrādājums ietilpst bruņoto spēku personāla individuālā ekipējumā, kas nodrošina un paaugstina dzīvotspēju dienesta/taktiskā vidē.

Eksperimentāli raksturot izstrādājumu no  bio-tekstila ar aizsargājošām īpašībām (pret mikrobu īpašībām), kas izstrādātas kompozītu nano-tehnoloģijā, un izmantots kā komponents bruņoto spēku personāla individuālā ekipējumā.

Sniegt izgatavotā trikotāžas izstrādājuma (no bio-tekstilmateriāla) eksperimentāli noteikto fizikālo un mehānisko īpašību raksturojumu, izmantojot universālās testēšanas iekārtas.

  1. Noteikt izstrādājuma izmaiņas pie statiskās un cikliskās mehāniskās kinētiskās slodzes.
  2. Noteikt izstrādājuma izmaiņas ekspluatācijas apstākļos (tekstilmateriāla izturību ,tā deformācija),
  3. Noteikt eksperimentāli izstrādājuma izturību (bojājumu veidošanos un progresēšana) veidojot sprieguma-deformācijas līknes,
  4. Noteikt ar attiecīgām laboratorijas iekārtām izstrādājuma fizikālās īpašības (gaisa caurlaidība, nodilumizturība (sausā), materiāla virsmas statiskais lādiņš, mikro izmēra daļiņu caurlaidība līdz 1 mkm, spēja ekranēt UV starojumu (diapazons ƛ = 240-400 nm) un elektromagnētiskā lauka samazināšana 50 Hz zemo frekvenču diapazonā un radiofrekvenču diapazonā (100 kHz līdz 300 GHz RF EMF) .  

1. Statiskās mehāniskās testēšanas programmas definīcija;

2. Cikliskās mehāniskās testēšanas programmas definīcija;

3. Mehāniskās pārbaudes datu apkopojums;

4. Fizikālo īpašību definīcija;

5. Fizikālo īpašību pārbaudes datu apkopojums.

Noteikt eksperimentāli bio-tekstilmateriāla  izstrādājuma fizikālos raksturlielumus - statiskā un cikliskā mehāniskā slodzē (t.sk. gaisa caurlaidība, nodilumizturība, materiāla virsmas statiskais lādiņš, mikro izmēra daļiņu caurlaidība, spēja ekranizēt UV starojumu (diapazons ƛ = 240-400 nm) un elektromagnētiskā lauka samazināšana 50 Hz zemo frekvenču diapazonā un radiofrekvenču diapazonā (100 kHz līdz 300 GHz RF EMF).

Sniegt raksturojumu un salīdzinošo analīzi par izstrādājuma  no bio-tekstilmateriāla mehāniskām un fizikālām īpašībām, tā priekšrocībām.

Sniegt Statiskās mehāniskās pārbaudes rezultātu atskaiti;

Sniegt Ziņojumu par cikliskās mehāniskās pārbaudes rezultātiem;

Sniegt Ziņojumu par fizikālo īpašību pārbaudes rezultātiem.

 Piedāvātajiem risinājumiem vēlama atbilstība šādiem rādītājiem:

  • iespēja izgatavot Latvijas teritorijā ar iespējami mazāku ārvalstu izcelsmes izejmateriālu īpatsvaru;
  • iespēja izgatavot Latvijas teritorijā no civilā apritē salīdzinoši brīvi pieejamiem izejmateriāliem;
  • salīdzinoši vienkārši replicējama izgatavošanas tehnoloģija (piem., bruņoto spēku mobilizācijas gadījumā);
  • ar izgatavošanas tehnoloģiju saistītās intelektuālās īpašumtiesību faktiska vai plānota piederība Latvijā reģistrētai fiziskai vai juridiskai personai;
  • vienkāršotas prasības risinājuma transportēšanai, uzglabāšanai, lietošanai, kā arī utilizācijai;
  • izgatavošanas/iegādes izmaksas ir samērojamas ar citās NATO/ES valstīs pieejamu ekvivalentu vai funkcionāli pielīdzināmu risinājumu izmaksām.

 Tirgus izpētes informācijas iesniedzējam (uzņēmējam): Pieteikumus līdzdalībai tirgus izpētē lūdzam sūtīt uz Liana.Plavina@mil.lv

 Pieteikumā lūdzam ietvert:

  • uzņēmuma nosaukumu un kontaktinformāciju (tīmekļa mājas lapa, e-pasts un tālruņa numurs);
  • īss piedāvātā risinājuma/risinājumu apraksts brīvā tekstā (ieskaitot vizuālos materiālus, ciktāl pieejams);
  • īss uzņēmuma kompetenču apraksts (ieskaitot iepriekšējos sadarbības projektus ar NBS vai citu NATO/ES dalībvalstu bruņotajiem spēkiem, ciktāl pieejams)

 Tirgus izpētes iesniegšanas termiņš: līdz 15.08.2024. plkst. 16:00 (pēc minētā termiņa iesūtītā informācija netiks apstrādāta un ņemta vērā).