No Ventspils lidostas turpinās nodrošināt sabiedriski svarīgu funkciju veikšanu

10/15/2024 - 13:30
Latvijā
Information prepared by
Preses nodaļa

Otrdien, 15. oktobrī, Ministru kabinets lēma SIA “Ventspils lidosta” pagarināt piešķirtās sabiedriskās nozīmes pakalpojumu sniegšanas saistības, lai turpinātu nodrošināt operatīvu un nepārtrauktu glābšanas dienestu darbību, kā arī efektīvas meklēšanas un glābšanas operācijas Ziemeļkurzemes reģionā. 

Sabiedriski svarīgu funkciju veikšanas atbalsta saistības SIA “Ventspils lidosta” pagarinātas līdz 2027. gada 31. decembrim.

Līdz ar lēmuma pieņemšanu no Aizsardzības ministrijas un Iekšlietu ministrijas budžeta līdzekļiem katru gadu līdz 2027. gadam tiks piešķirts finansējums par izmaksām, kas rodas, pildot sabiedriskās nozīmes pakalpojumu sniegšanas saistības un uzturot valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauku.

Jau 2022. gadā starp Aizsardzības ministriju, Iekšlietu ministriju, Ventspils valstspilsētas pašvaldību, kā arī SIA “Ventspils lidosta” tika noslēgts līgums, piešķirot SIA “Ventspils lidosta” sabiedriski svarīgu funkciju veikšanas atbalsta saistības līdz 2024. gada 31. decembrim.

Sadarbībā ar SIA “Ventspils lidosta” lidlauku tiek nodrošināts atbalsts meklēšanā un glābšanā, civilmilitārās sadarbības atbalsta sniegšanā, kā arī citu sabiedriski svarīgu funkciju veikšanā, kas aptver jūras akvatorija apsekošanu, medicīniska nolūka gaisa pārvadājumus, aviācijas palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem, stihisku nelaimju seku likvidēšanu, valsts pārvaldes iestāžu kopīgās mācības, kurās iesaistīti arī to rīcībā esošie gaisa kuģi, kā arī meža dzīvnieku vakcināciju.

Informāciju sagatavoja: 
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa
Tālrunis: 67335093
E-pasts: prese@mod.gov.lv